MY_LOGO

Natjecanje za najbolji borbeni tim Gombr-e

Foto: OSRH/ I. Oršolić
Foto: OSRH/ I. Oršolić

Na vojnom poligonu Gašinci provedeno je, od 7. do 9. ožujka 2018., natjecanje za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno mehanizirane brigade (Gombr).

Na natjecanju je sudjelovalo 15 timova, a svaki tim brojio je po četiri člana. Svaki natjecatelj uz osobno naoružanje tijekom natjecanja nosio je i opremu - borbeni ranac težine 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku.

Prvoplasirani i najbolji borbeni tim Gombr-e za 2018. dolazi iz Vojno obavještajne satnije (izvidnički vod), drugoplasirani tim je iz 1. mehanizirane bojne „Sokolovi“ (1. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija), a trećeplasirani tim dolazi iz 2. mb „Pume“ (3. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija).

Svim sudionicima čestitao je zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasnik Gombr časnički namjesnik Dražen Horvat koji su iskazali zadovoljstvo pripremom i provedbom natjecanja kao i ostvarenim rezultatima borbenih timova Gombr-e na vrlo zahtjevnoj stazi i pod teškim vremenskim uvjetima.

Natjecanje je provedeno na trasi dužine 21 kilometar, kroz devet radnih točaka, i to sklapanje oružja, bojevo gađanje „Tim u napadu“, prepoznavanje i savladavanje označenog kontaminiranog područja, orijentacija, savladavanje opasnog područja, bacanje ručne bombe, savladavanje minskog polja, prenošenje ozlijeđenog i MEDEVAC (medical evacuation), te rasklapanje naoružanja. Na svakoj radnoj točci suci i nadzorni motritelji Gombr-e bilježili su rezultate i pazili na regularnost i poštivanje propozicija natjecanja.

Natjecanje je provedeno u organizaciji dočasničkog lanca potpore Gardijske oklopno mehanizirane brigade, a povodom 11. obljetnice ustrojavanja brigade koja se obilježava 20. ožujka.

Foto: OSRH/ I. Oršolić 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .