MY_LOGO

Načelnik Glavnog stožera OSRH i zapovjednik ZSS-a u Jordanu

Foto: OSRH
Foto: OSRH

Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija od 7. do 9. svibnja boravili su u Ammanu, Hašemitska Kraljevina Jordan, gdje su sudjelovali na Middle East Special Operations Commanders Conference (MESOC) i Special Forces Exhibition (SOFEX).

Na MESOC-u se govorilo o prijetnjama hibridnog ratovanja, izgradnji kapaciteta za povezivanje postrojbi specijalnih snaga, iskustvima u borbi protiv terorizma, važnosti situacijske svjesnosti za specijalne snage, iregularnom ratovanju i implikacijama za specijalne snage te protuhibridnom ratovanju u urbanom okružju, kao i o utjecaju cyber ratovanja na specijalne operacije.
 
Na izložbi SOFEX sudjeluju 234 izlagača iz 34 zemlje, a najviše ih je iz Sjedinjenih Američkih Država, Jordana i Kine.
 
Tijekom boravka u Jordanu, načelnik Glavnog stožera OSRH imao je bilateralni sastanak s načelnikom Glavnog stožera Hašemitske Kraljevine Jordan general-pukovnikom Mahmoudom Freihatom.

Foto: OSRH 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .