MY_LOGO

General Šundov na vojnim odborima NATO-a i EU u Bruxellesu

Foto: KNGS
Foto: KNGS

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov u utorak, 15. i srijedu, 16. svibnja 2018. sudjeluje na sastancima vojnih odbora NATO-a i Europske unije u formatu načelnika glavnih stožera u Bruxellesu, Kraljevina Belgija.

U izaslanstvu Oružanih snaga RH, uz generala Šundova na sastancima sudjeluje vojni predstavnik RH pri NATO i EU kontraadmiral Predrag Stipanović, zamjenik načelnika Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH brigadir Emilio Turina i pročelnik Kabineta načelnika GS OSRH brigadir Ivan Turkalj.

Prvog dana održan je sastanak Vojnog odbora Europske unije na kojem se raspravljalo o EU i NATO suradnji, operacijama Europske unije, EU obučnim misijama i razvoju sposobnosti.

Drugog dana održat će se  sastanak Vojnog odbora NATO-a na kojem će se razgovarati o sljedećim temama: NATO strateški smjer Jug (NSD-S), obrana i odvraćanje te modernizacija saveza.

Tijekom svog boravka u Bruxellesu, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov održat će i sastanak s pripadnicima Vojnog predstavništva RH pri NATO-u i EU na čelu s kontraadmiralom Predragom Stipanovićem.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .