MY_LOGO

Završetak specijalističke vojne obuke na VP "Gašinci"

Foto: OSRH / D. Boban
Foto: OSRH / D. Boban

Na vojnom poligonu "Gašinci" u Pješačkoj pukovniji obilježen je u petak, 8. lipnja 2018. završetak Prvog uputa specijalističke vojne obuke. Svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" brigadir Dražen Batrnek i zapovjednik Pješačke pukovnije brigadir Stanko Paradžiković.

Ovogodišnji Prvi uput specijalističke vojne obuke u rodu pješaštvo i oklopništvo prema pokazanim rezultatima je jedan od najboljih uputa do sada provedenih u Pješačkoj pukovniji. Obuka je provedena u skladu s planom i programom i bez ijednog izvanrednog događaja, što pokazuje izvrsnu pripremljenost izvođača i polaznika obuke.

Prvi uput obuku je započeo 20. ožujka, pristupilo je 109 kandidata, među kojima i 22 žene, a obuku je završilo 108 polaznika. Prilikom provjere motoričkih sposobnosti 91 polaznik je ocijenjen ocjenom "Osobito se ističe", a 19 polaznika je ostvarilo maksimalan broj bodova (300).

Brigadir Dražen Batrnek zahvalio se instruktorima i svim polaznicima na postignutim rezultatima, čestitajući im uspješni završetak obuke i zaželjevši uspjeh u nastavku daljnjeg razvoja kako bi imali mogućnost postati dočasnici i časnici.

Čestitke i zahvale uputio je i brigadir Stanko Paradžiković, napose instruktorima Pješačke pukovnije, kao i pridodanim instruktorima iz postrojbi Hrvatske kopnene vojske na radu i zalaganju, napomenuvši kako se obuka nastavlja u postrojbama na novim dužnostima.

Svim polaznicima uručena su uvjerenja o uspješno završenoj obuci i stjecanju VSSp-a, a za iskazane rezultate i iznimno zalaganje pohvaljeni su vojnici Kristian Jerak, Jure Arelić, Dario Androlić i Bono Šubara te vojnikinja Antonia Banjad.

Foto: OSRH/ D. Boban  

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .