MY_LOGO

Pukovnik Boris Panić novi načelnik stožera 93. zb HRZ-a

Foto: HRZ / M. Karačić
Foto: HRZ / M. Karačić

Pukovnik Boris Panić imenovan je na dužnost načelnika stožera  93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i ujedno zamjenika zapovjednika 93. zb u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

"Ovo je moj svojevrsni povratak u bazu Zemunik gdje sam započeo i završio školovanje za vojnog pilot te proveo desetak godina kao nastavnik letenja. Nakon odlaska u Zapovjedništvo HRZ-a, kontakti i suradnja su nastavljeni, osobito na području međunarodnih obuka pilota helikoptera. Imenovanje na dužnost načelnika stožera 93. zb novi je izazov kako za mene, tako i za cijeli stožer u zajedničkom radu na daljnoj izgradnji i jačanju baze u Zemuniku", istaknuo je pukovnik Panić.

Novi načelnik stožera pukovnik Boris Panić rođen je  1974. u Slavonskom Brodu. Oženjen je i otac dvoje djece, živi u Zadru. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1999. godine kada je završio školovanje kao pripadnik 3. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja i časnika za standardizaciju i sigurnost letenja u Eskadrili helikoptera, niz odgovornih dužnosti u Odjelu za operativne poslove u Zapovjedništvu HRZ, uključujući dužnosti voditelja Odsjeka za borbenu spremnost i voditelja Odsjeka za doktrinu i obuku. Sudjelovao je u tri međunarodne mirovne misije, te je vodio više domaćih i međunarodnih obrambenih projekata, uključujući razvoj Međunarodnog zrakoplovnog obučnog središta (MATC).

Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" te niz stručnih međunarodnih tečajeva, a za postignuća u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Pukovnik Panić diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni pilot i demo pilot na helikopteru BELL-206B. U letačkoj karijeri ostvario je oko 1300 sati naleta na avionu UTVA-75 i helikopteru BELL-206B.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .