MY_LOGO

Njemački Tornado u Zrakoplovnoj bazi Zemunik

Foto: HRZ / M. Karačić
Foto: HRZ / M. Karačić

Pripadnici 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku obišli su 9. srpnja 2018. Avion Tornado ECR iz sastava njemačkih zračnih snaga.

Posada njemačkog aviona Tornado bila je stacionirana u bazi Zemunik u sklopu njihovog međunarodnog trenažnog leta s procedurama slijetanja i baziranja u neku od zrakoplovnih baza NATO članica.

I ovoga puta baza u Zemuniku pružila je potporu u prihvatu posade i aviona, koji je po prvi puta gostovao u Zemuniku.

Jedan od domaćina njemačke posad, natporučnik Luka Šapina kazao je kako avion djeluje uistinu moćno, a kao posebnu zanimljivost izdvojio je činjenicu kako je kao kadet na zaslonu računala imao fotografiju upravo tog aviona. „U razgovoru s njemačkim pilotima prisjetio sam se te zgode iz kadetskih dana i, naravno, odmah mi je ponuđeno sjesti u kabinu Tornada. Bio je to pravi užitak, a posebno kada je posada pri odlasku iz baze izvela pozdravni prelet“, istaknuo je natporučnik Šapina.

Foto: HRZ / M. Karačić 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .