MY_LOGO

Hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Sinju

Foto: Vojni ordinarijat
Foto: Vojni ordinarijat

Oko 350 pripadnika Hrvatske vojske sudjelovalo je na četvrtom regionalnom hodočašću hrvatske vojske, policije i branitelja Republike Hrvatske u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, u petak 27. srpnja 2018. godine.

Na hodočašću su uz vojnog ordinarija msgr. Juru Bogdana, generalnog vikara vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Medu te druge civilne i crkvene dužnosnike sudjelovali i izaslanik ministra obrane Glavni tajnik MORH-a Petar Barać i savjetnik načelnika Glavnog strožera OSRH za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.

Rektor svetišta fra Petar Klapež na početku svete mise uputi je pozdravnu riječ te je istaknuo kako će se ovogodišnja hodočašća u tom svetištu održavati pod geslom „Obitelj izvor života i radosti“.

Biskup msgr. Jure Bogdan u svojoj propovjedi rekao je kako u ovom svetištu Gospe sinjske vjernici Blaženu Djevicu Mariju osobito prepoznaju i časte kao majku te je naglasio kako je majka ognjište ljubavi, jer gdje je majka ondje je dom, te da materinji jezik nije slučajan izraz. „Majka je najveća svetinja svakoga čovjeka i naroda, jer daruje nešto najviše što se može dati, daruje život iz ljubavi“ rekao je.

Na kraju misnog slavlja riječ zahvala uputio je provincijal provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman svim prisutnim hrvatskim braniteljima, vojnicima i policajcima koji čuvaju sigurnost i svjedoče dušu hrvatskog identiteta.

Na svetoj misi sudjelovali su i Orkestar Hrvatske ratne mornarice koji je izveo nekoliko duhovnih skladbi prije početka sv. mise u crkvi svetišta Gospe Sinjske kao i klapa Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“ i policijska klapa „Sv. Mihovila“.

Foto: Vojni ordinarijat 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .