MY_LOGO

8. HRVCON u Afganistanu obilježio 23. obljetnicu VRO Oluja

Foto: 8. HRVCON
Foto: 8. HRVCON

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta (8. HRVCON) u misiji Resolute Support u Afganistanu obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja u nazočnosti brojnih uzvanika: načelnika stožera Zapovjendištva  za obuku i savjetovanje Sjever  (TAAC-N)  brigadira Joerna Jakschika, izaslanika zapovjednika TAAC-a Sjever brigadnog generala Wolfa Jurgena Stahla, najstarijeg časnika po činu među nacijama (RSN) koje sudjeluju u misiji Resolute Support.

Svečani program obilježavanja započeo je misom za sve pripadnike Hrvatske vojske u domovini i u misijama te poginule u Domovinskom ratu, koju je predvodio vojni kapelan, velečasni Zoran Vujičić. U toj je prigodi organizirana i svečanost  uručenje  NATO medalja za hrvatske sastavnice koje sudjeluju na lokacijama razmještaja u sklopu misije Resolute Support.

Održana je i svečanost na kojoj se zapovjednik 8. HRVCON-a brigadir Branko Tubić obratio svim pripadnicima Hrvatske vojske i gostima i istaknuo značenje ovog povijesnog dana posebno naglasivši značaj vojno redarstvene operacije Oluja za  konačni završetak domovinskog rata u Republici  Hrvatskoj.

U prigodnom programu koji je uslijedio nakon svečanosti svi uzvanici su pozvani da pogledaju dokumentarni video materijal o vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .