MY_LOGO

Pripadnici 2. HRVCON-a u Poljskoj završili tečaj za razvoj vođa

Foto: 2. HRVCON i LCpl T. Salamut UK
Foto: 2. HRVCON i LCpl T. Salamut UK

Službenim  postrojavanjem pred pripadnicima Borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u vojarni "Bemowo Piskie" u Republici Poljskoj, završio je dvotjedni tečaj za razvoj vođa u organizaciji britanske sastavnice Borbene grupe u Republici Poljskoj (Queen’s Dragoon Guards).

Tečaju su se uz britanske vojnike pridružili i kolege iz hrvatske, rumunjske i američke sastavnice, a tečaj se provodio u posebnom kampu na vojnom poligonu “Bemowo Piske” kao i u terenskim uvjetima.

Instruktori, na čelu s natporučnikom Charleyem Byrdom, kreirali su dvotjednu obuku, a tijekom tečaja kandidati su demonstrirali sposobnosti usmenog izvješćivanja i vođenje tima tijekom napadnih operacija.

Na završnom postrojavanju pred pripadnicima četiri nacije i zapovjednicima postrojbi  britanski veleposlanik u Republici Poljskoj Jonathan Knott, uručio je polaznicima potvrdnice, a potvrdnicu o završenom tečaju dobila su i dvojica pripadnika Hrvatske vojske.

Prema riječima jednog od naših polaznika, "tečaj je bio jedinstveno iskustvo koje zahtjeva usklađen rad cijele skupine i uči zajedništvu i obraćanju pozornosti na detalje".

Foto: 2. HRVCON i LCpl T. Salamut UK Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .