MY_LOGO

Obuka za složene razine održavanja radarskog sustava FPS-117

Foto: HRZ / L. Parlov
Foto: HRZ / L. Parlov

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, nastavljeno je obučavanje djelatnika radarske specijalnosti, a u razdoblju od 10. rujna do 5. listopada za četvoricu djelatnika Bojne zračnog motrenja i navođenja, proveden je tečaj Napredno održavanje 3D radarskog sustava FPS-117.

Tečaj je proveden kroz teorijski i praktični dio, a njegov cilj bio je osposobiti polaznike za potporno održavanje 3D radarskog sustava FPS-117 kroz provedbu preventivnih tromjesečnih, polugodišnjih i godišnjih tehničkih pregleda kao i najsloženijeg korektivnog održavanja.

U sklopu teorijskog dijela tečaja polaznici su obnovili znanja iz područja radarske tehnike i radarskih sklopova kao i vrstama i načinima obrade radarskih signala, a u cilju usvajanje znanja o teoriji rada radarskog sustava FPS-117.

Praktični dio tečaja je proveden na radarskoj postaji gdje su polaznici stjecali praktična znanja i razvijali potrebne vještine u provedbi tromjesečnih, polugodišnjih i godišnjih preventivnih tehničkih pregleda, kao i dijagnostiku i otklanjanje složenih kvarova.

Završetkom ovog tečaja novi djelatnici osposobljeni su za najvišu razinu održavanja radarskog sustava FPS-117 u Hrvatskoj vojsci.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .