MY_LOGO

Obilježavanje Dana neovisnosti u misiji RS u Afganistanu

Foto: OSRH / 9. HRVCON
Foto: OSRH / 9. HRVCON

Pripadnici 9. hrvatskog kontingenta u misiji Odlučna potpora u Afganistanu, u ponedjeljak, 8. listopada 2018. svečano su obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske, koji je ujedno odabran za Hrvatski nacionalni dan tijekom misije Resolute Support.

Središnja svečanost obilježavanja Dana neovisnosti RH održana je u kampu Marmal Mazar e Sharif. Uz Načelnika stožera Train Advise Assist Command-a North (TAAC-N), brigadira Ruediger Theo Beisera, svečanosti je nazočilo više od stotinu časnika i dočasnika iz TAAC-N i Afganistanske narodne armije.

Obilježavanje Dana neovisnosti počelo je paljenjem svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima koalicijskih snaga u Afganistanu. Povodom Dana neovisnosti služena je i misa nakon koje je uslijedilo svečano postrojavanje pripadnika 9. HRVCON-a i odavanje počasti svima koji su dali živote za slobodu Republike Hrvatske, kao i poginulim pripadnicima misija International Security Assistance Force (ISAF) i Resolute Support (RS).

U prigodnom govoru zapovjednik 9. HRVCON-a, brigadir Dražen Ressler osvrnuo se na značaj Dana neovisnosti za hrvatsku povijest te istaknuo: "Od zemlje primateljice pomoći, u relativno kratkom vremenu, postali smo zemlja koja daje svoj doprinos izgradnji stabilnosti diljem svijeta".

Dan neovisnosti svečano je obilježen i u Kabulu, gdje su pripadnici hrvatskog kontingenta također ugostili predstavnike koalicijskih snaga uz prigodan program.

Foto: OSRH / 9. HRVCON 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .