MY_LOGO

Počeo studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika

Foto: HVU / M. Sever
Foto: HVU / M. Sever

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) u ponedjeljak, 5. studenoga 2018. počela je nastava za polaznike Izvanrednog specijalističkog diplomskog studija Informacijska sigurnost i digitalna forenzika.

Uvodnom dijelu početka nastave nazočili su zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić, prodekan za vojnu izobrazbu HVU-a brigadir Miro Čolić i voditelj studija Marinko Žagar. Tom prigodom general Pađen i dekan Malčić obratili su se polaznicima studija, zaželjevši im uspješno školovanje.

Specijalistički diplomski stručni studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika pokrenut je temeljem Sporazuma o suradnji na području visokog obrazovanja, znanstveno-stručnim i istraživačko-razvojnim projektima između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i  Tehničkog veleučilišta iz Zagreba, koji je potpisan 2017. godine na HVU-u. Sukladno Sporazumu, između Ministarstva obrane RH i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu sklopljen je Ugovor o suradnji na području visokog obrazovanja u izvođenju navedenog studija.

Specijalistički diplomski stručni studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika traje četiri semestra. Tehničko veleučilište iz Zagreba podmiruje troškove studiranja 20 pripadnika MORH-a i OSRH-a koji su studij upisali u akademskoj godini 2018./2019., a HVU osigurava učioničke i laboratorijske kapacitete za izvođenje nastave.

Foto: HVU / M. Sever 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .