MY_LOGO

Središnjica za upravljanje osobljem za vukovarski vodotoranj

Foto: OSRH / I. Oršolić
Foto: OSRH / I. Oršolić

Djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem predvođeni zamjenikom zapovjednika, brigadirom Ilijom Pašalićem posjetili su u četvrtak, 8. studenoga 2018. godine grad Vukovar povodom nadolazećeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i sastali se sa vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.


Tom prigodom gradonačelniku Penavi uručena je donacija za obnovu vukovarskog vodotornja, koju su prikupili djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem dobrovoljnim prilozima.

Brigadir Pašalić tom je prigodom rekao: "Studeni je mjesec u kojem se sjećamo patnje grada Vukovara i došli smo se pokloniti njegovoj žrtvi. Na inicijativu djelatnika, prikupili smo i određeni iznos sredstava za obnovu vukovarskoga vodotornja."

Gradonačelnik Penava zahvalio je na donaciji, istaknuvši povezanost Vukovara i Hrvatske vojske. "Hrvatska vojska srasla je s Vukovarom i moramo biti ponosi i sretni što je ne samo kod pripadnika Hrvatske vojske, nego i u cijelom hrvatskom narodu prisutna svijest o vrijednostima i mjestu Vukovara u Domovinskom ratu", rekao je.

Središnjica za upravljanje osobljem u OSRH posjetila Vukovar


U sklopu posjeta Vukovaru djelatnici Središnjice obišli su i vukovarska memorijalna mjesta, muzej "Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991.", Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom i masovnu grobnicu Ovčara te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Središnjica za upravljanje osobljem pristožerna je postrojba Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, čija je zadaća pribavljanje osoblja i njegov profesionalni razvoj te izdvajanje iz sustava Oružanih snaga.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .