MY_LOGO

General Šundov u radnom obilasku juga Hrvatske

Foto: OSRH / Nina Krnić
Foto: OSRH / Nina Krnić

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s ključnim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih cjelina obišao je 3. i 4. prosinca 2018. godine prostor dubrovačkog ratišta iz Domovinskog rata.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. izaslanstvo Glavnog stožera posjetilo je Ploče, gdje im je zapovjednik 116. brigade general-bojnik Nedjeljko Obradović prezentirao obranu doline Neretve i operaciju "Čagalj", nakon čega su posjetili Dubrovnik.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov tom je prigodom, u svom obračanju zapovjednom osoblju ispred tvrđave Imperijal u Dubrovniku, istaknuo da su vojno-redarstvene operacije oslobađanja juga Hrvatske prve i najveće napadne operacije Hrvatske vojske i policije u 1992. godini, koje su omogućene uspješnom herojskom obranom Dubrovnika i njegovih branitelja 1991. godine. "Velika pobjeda zaslužuje zahvalu Hrvatskoj vojsci i policiji, stanovništvu juga Hrvatske i njegovim braniteljima" poručio je general Šundov.

General Šundov u radnom obilasku juga Hrvatske


O situaciji na južnom bojištu tijekom 1991. i 1992. godine govorio je general-bojnik Luka Džanko, a održana je i prezentacija o južnom bojištu nakon koje je uslijedio posjet Muzeju Domovinskog rata na Srđu. General zbora Mirko Šundov potom je na terenu prikazao tijek operacije Tigar i deblokade Dubrovnika. 

U utorak, 4. prosinca 2018. u Zvekovici kod Cavtata general-pukovnik Marijan Mareković održao je nazočnima prezentaciju o desantu na Cavtat, operaciji Konavle i Vlaštica nakon čega su obišli Konavle i Prevlaku.

U sklopu radnog posjeta načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom susreo se i s gradonačelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem.

General Šundov u radnom obilasku juga Hrvatske

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .