MY_LOGO

Pripadnici OS RH dobitnici Hrvatske velike nagrade sigurnosti

Foto: HUMS / J. Drobnjak
Foto: HUMS / J. Drobnjak

Trojica pripadnika Hrvatske vojske dobitnici su Hrvatske velike nagrade sigurnosti koje su dodijeljene u srijedu, 5. prosinca 2018., na otvaranju konferencije Dani sigurnosti 2018., u sklopu 12. Hrvatskih dana sigurnosti u Zagrebu.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti dodjeljuje pojedincima, tvrtkama, organizacijama i lokalnoj zajednici za značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske, a na natječaju za ovogodišnju nagradu bilo je nominirano ukupno 46 pojedinaca i organizacija u 11 kategorija.

U kategoriji hrabri čin policijskog službenika, vojnika, vatrogasca i/ili građanina pobjednici nagrade su pripadnici 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak te umirovljeni skupnik Agim Herjavec, koji su prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića 14. ožujka 2018. spasili vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora i spasili ga od utapanja.

Pripadnici OS RH dobitnici Hrvatske velike nagrade sigurnosti


U sklopu konferencije Dani sigurnosti, savjetnik za vojna pitanja potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, ujedno i izaslanik ministra obrane brigadir Anto Zelić održao je prezentaciju o strategiji nacionalne sigurnosti i sustavu domovinske sigurnosti.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti ustanovila je 2010. godine, a prvi puta je u tada pet kategorija dodijeljena zaslužnim pojedincima i organizacija 2011. godine na IV. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti. 

Nagrada u obliku isprepletenih prstenja simbolizira zaštićeni prostor, a jedan zlatni ring je pojedinac u sustavu koji doprinosi cjelovitoj sigurnosti. Nagradu je dizajnirala Kristina Gračan, nagrađivana hrvatska dizajnerica.

Dvanaesti Hrvatski dani sigurnosti održavaju se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti pod pokroviteljstvom Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .