MY_LOGO

Hrvatski vojnici na tečaju "Harpun" u Poljskoj

Foto: POL 15. gbz
Foto: POL 15. gbz

Predstavnici svih sastavnica Borbene grupe – Poljska, koji se tu nalaze u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence), sudjelovali su od 19. do 21. prosinca 2018. na tečaju "Harpun" u organizaciji poljske 15. mehanizirane brigade Gizycko.

Oružane snage RH na tečaju su predstavljala dvojica naših pripadnika.
Tečaj „Harpun“ sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela s ciljem razvoja sigurne i učinkovite uporabe noža kao jednog od elemenata borbe u taktičkim operacijama. Sudionici tečaja tako su imali priliku ovladati tehnikama učinkovitog korištenja noža kao oružja te proširiti znanje o tehnikama borbe i samoobrane.

Uz hrvatske vojnike, u  sastavu BGP-a pod zapovijedanjem Sjedinjenih Američkih Država su i pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije. Koncept ojačane prednje prisutnosti usmjeren je na podizanje sigurnosti građana na istočnim granicama Saveza.

Sudjelovanjem u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti članice NATO-a dokazuju jedinstvo, sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta granica i potvrda su svim članicama kako se mogu pouzdati da će NATO izvršiti svoju temeljnu zadaću, a to je kolektivna obrana svih zemalja članica od mogućih prijetnj

Foto: POL 15. gbz 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .