MY_LOGO

Pripadnici 3. HRVCON-a sudjelovali na vježbi gađanja u Poljskoj

Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA
Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA

Na strelištu vojnog poligona Bemowo Piskie u Republici Poljskoj u četvrtak, 10. siječnja 2019. provedeno je gađanje iz osobnog naoružanja - automatske puške PA md. 86 kalibra 5,45 mm u organizaciji rumunjskih oružanih snaga.

Na gađanju su sudjelovali i pripadnici 3. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj (eFPBG-USA).

Zapovjednik Desetine za upravljanje paljbom skupnik Nikola Kelić, nakon uspješno provedenog gađanja izjavio je: "Korisno je bilo surađivati s drugom nacijom, možemo isprobati različite vrste naoružanja. Prilikom ovakvih zajedničkih uvježbavanja komuniciramo i razmjenjujemo iskustva. Rezultat gađanja je odličan, sve smo mete pogodili."

Skupnik Kelić vjeruje kako će mu ova aktivnost pomoći i u daljnjem razvoju karijere: "Volim raditi nešto što do sad nisam radio i proširivati znanja i vještine. Nadam se da će mi vrijeme provedeno ovdje pomoći prilikom daljnjeg školovanja, razvoja sebe kao čovjeka, vojnika i vođe."

Naime, hrvatski vojnici zajedno s američkim, britanskim i rumunjskim vojnicima, trenutno se nalaze u Poljskoj u sastavu su Borbene grupe – Poljska, pod zapovijedanjem SAD-a u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence). Borbena grupa pridodana je poljskoj 15. mehaniziranoj brigadi Gyzicko.

Sudjelovanje u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti važno je zbog zajedničkog uvježbavanja i obuke s ciljem povećanje interoperabilnosti među saveznicama.

Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .