MY_LOGO

Hrvatski vojnik najbolji polaznik PNCO tečaja u Poljskoj

Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA | S. Kirby
Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA | S. Kirby

Svečanim postrojavanjem u vojarni Bemowo Piskie u Republici Poljskoj u petak, 25. siječnja 2019. završio je dvotjedni Tečaj za potencijalne dočasnike (Potential Non-Commissioned Officer - PNCO) u organizaciji britanske sastavnice Borbene grupe – Poljska.

Na PNCO tečaju, uz britanske vojnike, kojima je ovaj tečaj preduvjet za dobivanje prvog dočasničkog čina, sudjelovali su vojnici svih zemalja članica Borbene grupe, kao i predstavnici zemlje domaćina.

Oružane snage RH predstavljali su pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA pripadnik Vojno-policijskog tima pozornik Dinko Plavotić i poslužitelj u Desetini za utovar i prijevoz Bitnice SVLR vojnik Ivan Ćubel.

Težište Tečaja za potencijalne dočasnike (PNCO) usmjereno je na usvajanje teoretskih načela zapovijedanja i njihovu praktičnu primjenu u realnim uvjetima sa svrhom razvoja osobina vođa. Cilj tečaja je podučiti vojnike vještinama potrebnim za razvoj dočasnika sposobnih za zapovijedanje, vođenje i upravljanje. Pritom se tijekom provođenja tečaja testiraju fizičke i psihičke mogućnosti polaznika i provodi vježba koja im omogućuje da demonstriraju svoje vojne vještine i sposobnosti vođenja.

Foto: OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA | S. Kirby 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .