MY_LOGO

Na HVU održan Dan otvorenih vrata

Foto: HVU / D. Volarić
Foto: HVU / D. Volarić

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održan je u subotu, 9. ožujka 2019. u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu.

Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautike – smjer vojni pilot.

Uvodno obraćanje i multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU posjetiteljima je održao zapovjednik Kadetske bojne satnik Hrvoje Šimleša. Posjetitelji su se upoznali s uvjetima upisa, kadetskim pravima i obvezama, vojnom obukom, kampovima kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetitelji su imali priliku razgledati objekte Kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Također, razgledali su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci, kao i kabinet oklopništva, te su imali prigodu i razgovarati s kadetima.

Kadet desetnik Marko Dobrić na trećoj je godini Vojnog vođenja i upravljanja istaknuo je: „Ovo je častan poziv kojime služimo domovini, radimo za naš narod, i pomažemo civilnim institucijama. U modernim zadaćama Oružane snage nemaju samo ulogu sudjelovanja u ratu, nego i pomoć civilnim institucijama, pomoć svojem narodu i mislim da je to najljepši način služenja domovini.“

S izjavom svojeg kolege slaže se i kadetkinja desetnica Anđela Matković studentica treće godine Vojnog inženjerstva: "Oduvijek sam htjela biti dio Oružanih snaga Republike Hrvatske. Glavni motiv mi je bio tata, koji je bio branitelj u Domovinskom ratu u sastavu 4. gardijske brigade, tako da sam odgojena u obitelji gdje je domoljublje izrazito naglašeno".

Foto: HVU / D. Volarić 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .