MY_LOGO

Polaznici Ratne škole Zrakoplovnih snaga SAD-a posjetili HRM

Foto: HRM
Foto: HRM

Polaznici Ratne škole Zrakoplovnih snaga SAD-a (U.S. Air Force War College) u sklopu studijskog putovanja i posjeta Republici Hrvatskoj te Oružanim snagama RH, u četvrtak, 7. ožujka 2019. posjetili su Hrvatsku ratnu mornaricu.

Kratku prezentaciju polaznicima USAF Ratne škole održao je načelnik Odjela za planiranje Zapovjedništva HRM-a brigadir Alen Bigava, koji ih je upoznao s ustrojem i trenutnim aktivnostima te zadaćama i planovima Hrvatske ratne mornarice.   

Brigadir Bigava govorio je i o doprinosu HRM-a u operacijama i misijama potpore miru diljem svijeta, napose u području Mediterana.

Nakon prijema u Zapovjedništvu, polaznici USAF Ratne škole razgledali su brodove HRM-a, desantni brod minopolagač DBM-82 "Krka" i raketnu topovnjaču RTOP-41 "Vukovar" te brod ratne mornarice SAD-a USNS "YUMA", koji se od 7. ožujka nalazi u luci Lora u sklopu posjeta HRM-u i gradu Splitu.

Polaznici Ratne škole Zrakoplovnih snaga SAD-a posjetili HRM

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .