MY_LOGO

Proglašeni najbolji vojnici i dočasnici 9. HRVCON-a u Afganistanu

Foto: ČOJI 9. HRVCON RS
Foto: ČOJI 9. HRVCON RS

U kampu "Marmal" u Mazar-e Sharifu u subotu, 9. ožujka 2019. održana je svečanost proglašenja najboljih vojnika i dočasnika 9. hrvatskog kontingenta u misiji "Odlučna potpora" ("Resolute Support").

Za sudjelovanje u misiji nadnarednici Magdi Gugić dodijeljena je NATO Non-Article 5 medalja, a potom je uslijedilo proglašenje najboljih vojnika i dočasnika. Priznanja i prigodne darove najboljim vojnicima i dočasnicima 9. HRVCON-a uručili su zapovjednici 9. i 10. HRVCON-a brigadiri Dražen Ressler i Dragiša Konsa te prvi dočasnici 9. i 10. HRVCON-a časnički namjesnici Tihomir Slanac i Mario Mateljić.

Najboljim vojnicima mjeseca 9. HRVCON-a proglašeni su vojnici Petar Vuko i Branko Kutleša te razvodnici Slobodan Tomić, Filip Šušnjara, Ivica Buljan, Ivan Radić i Tiho Lagator. Najboljim dočasnicima 9. HRVCON-a proglašeni su skupnici Josip Laštre i Bojan Pek,  desetnik Tomislav Soldić, narednici Goran Blažević i Marko Mikolić te stožerni narednici Goran Steiner i Vladimir Magdić.

Zapovjednik 9. HRVCON-a brigadir Dražen Ressler u prigodnom obraćanju čestitao je najboljima i zahvalio im za nesebično zalaganje, profesionalizam i predanost u provedbi zadaća te dostojno predstavljanje Hrvatske vojske u međunarodnom okružju.

Svečanost je završila podjelom zahvalnica svim pripadnicima kontingenta za sudjelovanje, potporu i profesionalni odnos u provedbi zadaća tijekom misije "Odlučna potpora" u Afganistanu.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .