MY_LOGO

Završno natjecanje "Ponos domovine '19" na HVU

Foto: HVU /D. Volarić
Foto: HVU /D. Volarić

Završno natjecanje "Ponos domovine '19"  održava se od 4. do 6. travnja 2019. na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH.

Projekt "Ponos domovine" srednjoškolsko je natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti. Riječ je o provjeri znanja u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se uz teme iz Domovinskog rata i odgoja u pitanjima pojavljuje i gradivo iz hrvatske povijesti i zemljopisa, ekologije, religije, morala i etike, energetske učinkovitosti i slično. Sastavni dio projekta su i sportska natjecanja, čime se potiče sportski duh i zajedništvo.

Na završnom natjecanju "Ponos domovine '19" sudjeluje 36 učenika sa svojim mentorima iz srednjih škola i gimnazija s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Škole koje su se plasirale u završno natjecanje su: Gimnazija Požega, Druga gimnazija iz Varaždina, Ekonomska i trgovačka škola "Ivan Domac" iz Vinkovaca, V. gimnazija "Vladimir Nazor" iz Splita, III. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola "Hrvatski kralj Zvonimir" iz Krka, Gimnazija "Andrija Mohorovičić" iz Rijeke, Srednja škola Novi Marof, Turističko-ugostiteljska škola Split te iz Bosne i Hercegovine Gimnazija "Fra Dominik Mandić" i Srednja strukovna škola iz Širokog Brijega.

 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .