MY_LOGO

GOMBR-a provodi vježbu "Puma 19"

Foto: Hrvatska vojska / V. Jovanovac
Foto: Hrvatska vojska / V. Jovanovac

Gardijska oklopno-mehanizirana brigada u razdoblju od 8. do 12. travnja 2019. provodi računalno potpomognutu vježbu CAX "Puma 19".

Vježba se provodi u Vinkovcima u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi i Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu te u Simulacijskom središtu u Zagrebu. 

Kroz provedbu ove računalno potpomognute vježbe podići će se razina uvježbanosti i osposobljenosti stožera brigade i podređenih zapovjedništava za funkcije zapovijedanja i izvješćivanja, kao i prijenosa funkcija C2 između zapovjednih instalacija brigade tijekom izmještanja istih. 

Uz podizanje kvalitete provedbe navedenih funkcija, vježba je usmjerena i na nastavak implementacije novih sustava komuniciranja temeljenih na mogućnostima Razmjestivih komunikacijskih paketa (RKP). 

Ovom vježbom planirano je ostvariti nekoliko obučnih ciljeva od kojih su najvažniji  uspostava zapovjednih instalacija, provedba aktivnosti planiranja borbenih aktivnosti te zapovijedanja i nadzora tijekom borbenih djelovanja.

GOMBR-a provodi vježbu

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .