MY_LOGO

Polaznici Ratne škole susreli se s papom Franjom

Foto: Ratna škola | JFC Naples
Foto: Ratna škola | JFC Naples

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predvođeni načelnikom Centra vojnih škola "Petar Zrinski" brigadirom Damirom Stručićem u razdoblju od 7. do 13. travnja 2019. godine, posjetili su Talijansku Republiku i Svetu Stolicu.

Tijekom studijskoga putovanja, polaznici Ratne škole susreli su se s papom Franjom na općoj audijenciji održanoj u srijedu, 10. travnja, gdje su izaslanstvo predvodili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general-bojnik Mate Pađen i vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Nakon audijencije, biskup Bogdan proveo je sudionike studijskog putovanja kroz baziliku sv. Petra, a za vrijeme boravka u Rimu, polaznici su posjetili i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te Vojni ordinarij Talijanske Republike.

U sklopu studijskog putovanja, polaznici su posjetili NATO Defenece College (uDC) u Rimu, gdje su se  upoznali sa zadaćama i misijom NDC-a te sustavom obrazovanja.

Također, posjetili su i Joint Force Command (JFC) u Napulju gdje ih je primio pomoćnik načelnika stožera za logistiku, brigadni general Klemen Medja, a nakon prezentacija su posjetili i Združeni operativni centar.

U povratku iz Napulja posjetili su opatiju u Montecassinu koja ima povijesni, religijski, kulturni, ali i vojni značaj kroz oslobodilačke operacije saveznika u II. svjetskom ratu.

Foto: Ratna škola | JFC Naples 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .