MY_LOGO

HRM na svečanom obilježavanju blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita

Foto: HRM
Foto: HRM

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u svečanom obilježavanju blagdana svetog Dujma, zaštitnika grada Splita i Dana grada Splita, u utorak, 7. svibnja 2019. godine.

Tom su prilikom zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s izaslanstvom i dvadeset mornara sudjelovali u procesiji užom gradskom jezgrom do oltara postavljenog na Rivi te na misnom slavlju koje je predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Svečano obilježavanje Dana grada Splita i svetkovine svetog Dujma uveličalo je i trideset  pripadnika 3. mehanizirane bojne "Pauci" Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Komodor Ivo Raffanelli sudjelovao je i u humanitarnoj akciji u sklopu humanitarnog koncerta "Ključ života", koji se u večernjim satima održao na splitskoj Rivi s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije KBC-a Split. 

Sveti Dujam († Salona, 10. travnja 304.), solinski biskup i mučenik, zaštitnik je grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Foto: HRM 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .