MY_LOGO

Sžn Vuljanić pobjednik natjecanja u gađanju u Afganistanu

Foto: HV / 10. HRVCON
Foto: HV / 10. HRVCON

Pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support u Afganistanu stožerni narednik Mario Vuljanić pobjednik je natjecanja u gađanju iz jurišne puške H&K G-36 i samokresa P8 – "Glock" koje je održano u utorak, 7. svibnja 2019. na unutarnjem strelištu kampa Marmal u organizaciji njemačkog kontingenta. 

Na natjecanje se prijavilo 50 natjecatelja iz 10 zemalja članica NATO-a, a tim 10. HRVCON-a sastojao se od pet pripadnika. 

Discipline u kojem su se natjecatelji natjecali su: precizno gađanje u metu iz pištolja na 20m, precizno gađanje iz jurišne puške u metu na različitim udaljenostima projiciranih kroz veličinu mete (200m, 150m, 100m, 80m) i različitim stavovima, ali uz obvezne sklekove između svake faze (ukupno 30). Sva gađanja su se provodila u punoj zaštitnoj opremi (kaciga, borbeni prsluk sa zaštitnim pločama, rukavice, zaštitne naočale). 

U finalno natjecanje jurišnom puškom ušlo je devet natjecatelja koji su imali svih 16 pogodaka u metu. Među devet najboljih, dva su pripadnika 10. HRVCON-a, od kojih je jedan pripadnik, stožerni narednik Vuljanić osvojio 2. mjesto u gađanju iz pištolja i 4. mjesto u gađanju iz jurišne puške te time postao i ukupni pobjednik natjecanja. 

Završnoj svečanosti i podjeli medalja nazočio je zapovjednik FP bojne pukovnik Maik Cohrs te zapovjednik TAAC-N brigadni general Gerhard Klaffus.

Foto:HV / 10. HRVCON 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .