MY_LOGO

Kadeti HVU-a na međunarodnom natjecanju u Poljskoj

Foto: Kadetska bojna
Foto: Kadetska bojna

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" nadnarednica Rea Tomina Skender i narednik Karlo Smontara sudjelovali su od 7. do 11. svibnja 2019. na međunarodnom natjecanju "Multinational Sports and Shooting Competition" u Varšavi, čiji je domaćin bila poljska akademija "Wojskowa Akademia Techniczna".

Kadetkinja Rea Tomina Skender osvojila je prvo mjesto u streljaštvu u disciplini zračni pištolj, a kadet Karlo Smontara, u timu s kadetom Olehom Ivanenkom iz "Zhytomir Military University" iz Ukrajine, osvojio je četvrto mjesto u crossfitu.

Natjecanje je održano u okviru multinacionalne suradnje NATO članica, sa svrhom upoznavanja i druženja kadeta različitih NATO akademija kroz sport.

Discipline u kojima su se natjecali kadeti bile su gađanje iz zračnog pištolja, cross-workout, savladavanje poligona s preprekama, orijentacijsko trčanje i plivanje.

Dvočlani natjecateljski timovi bili su miješanih nacionalnosti, osim gađanja iz zračnog pištolja koje je održano kao pojedinačno natjecanje.

Uz hrvatske kadete, na natjecanju u Varšavi sudjelovali su i kadeti iz Belgije, Bugarske, Grčke, Nizozemske, Rumunjske, Ukrajine te domaćina Poljske.

 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .