MY_LOGO

Polaznici Tečaja obrambene diplomacije u vojarni u Zemuniku

Foto: HRZ / L. Parlov
Foto: HRZ / L. Parlov

Polaznici petnaestog naraštaja Tečaja obrambene diplomacije u sklopu studijskog putovanja posjetili su  u srijedu, 15. svibnja  2016. Središte za obuku Hrvatskog ratnog  zrakoplovstva "Rudolf Perešin" i 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Polaznike tečaja predvodio je voditelj Tečaja obrambene diplomacije brigadir Slobodan Čurčija, a dobrodošlicu su im poželjeli zapovjednik Središta za obuku HRZ-a brigadir Goran Huljev i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ-a  pukovnik Boris Panić.

Tijekom posjeta održana je prezentacija ustroja, zadaća, aktivnosti ovih postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i tehnike i zrakoplova 93. zrakoplovne baze HRZ-a.

Ovom prilikom, brigadir Čurčija iskazao je zadovoljstvo posjetom te se domaćinima zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i sadržajnom posjetu.

Tečaj obrambene diplomacije provodi se na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" a namijenjen je stručnom osposobljavanju časnika, dočasnika i državnih službenika koji rade ili će raditi kao vojni izaslanici, članovi vojnih predstavništava i misija te na poslovima međunarodne vojne suradnje i protokola. Od 2007. godine dobiva međunarodni karakter te ga pohađaju i strani polaznici, a od 2010. godine  provodi se na engleskom jeziku.

U ovom naraštaju Tečaja obrambene diplomacije ukupno je 21 polaznik, od kojih je šest polaznika iz partnerskih zemalja.

Polaznici Tečaja su u sklopu studijskog putovanja posjetili i Sveučilište u Zadru.

Foto: HRZ / L. Parlov 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .