MY_LOGO

Pripadnici Oružanih snaga BiH u Središtu za obuku HRZ-a

Foto: HRZ / L. Parlov
Foto: HRZ / L. Parlov

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine uspješno su završili tečaj „MASE RC konzola nakon ASDE filtra“ koji se provodio u razdoblju od 13. do 17. svibnja 2019. godine.

Naime, tečaj je namijenjen djelatnicima sustava zračnog motrenja koji će provoditi zadaće nadzora zračnog prostora, a koji će za svoj rad koristiti MASE RC konzolu na kojoj se prikazuju podaci o situaciji u zračnom prostoru nakon ASDE filtra.
Riječ je o tečaju koji se provodi u sklopu BRAAD (Balkan Regional Approach to Air Defence) inicijative.

Tijekom tečaja, polaznici su usvojili znanja o izgledu, namjeni i funkcijama MASE RC konzole nakon ASDE filtra te su osposobljeni za samostalno korištenje njezinih alata.

Voditelj tečaja, već dvadesetpetog po redu po BRAAD inicijativi, bio je pukovnik Nenad Matešić.

Središte, pored tečaja "MASE RC konzola nakon ASDE filtra", u sklopu BRAAD inicijative organizira i provodi i tečajeve "Radarska tehnika" i "Procesne funkcije sekcije za motrenje u operativnom središtu zračnog motrenja".

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .