MY_LOGO

Pukovnija Vojne policije pobjednik 24. prvenstva u streljaštvu

Foto: HV / F. Klen
Foto: HV / F. Klen

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima u četvrtak, 13. lipnja 2019. na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu završeno je 24. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

Prvenstvo je zatvorio izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske brigadir Ivan Anton Žlimen. Osim brigadira Žlimena, na ceremoniji zatvaranja nazočio je izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH brigadir Ivan Jušić te brojni zapovjednici i predstavnici postrojbi HV-a, kao i civilnih sportskih organizacija koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi prvenstva: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski streljački savez, Streljački savez Zagreba i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 

Na prvenstvu koje je počelo 12. lipnja, sudjelovalo je 134 natjecateljica i natjecatelja iz 17 postrojbi HV-a, što je ujedno najveći broj natjecatelja u povijesti održavanja prvenstva. 

Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS-D (5,56 x 45 mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e) te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a).

Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik AS „Vrapčanski potok“ Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu satnik Željko Posavec.

Prvo mjesto na natjecanju osvojili su pripadnici Pukovnije vojne policije koji su i osvojili veliki prijelazni pehar za najbolju ekipu prvenstva, drugo  pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, dok su treće mjesto osvojili pripadnici  Zapovjedništva za potporu.

U ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji, najprecizniji su bili kadetkinja Laura Jovanović s HVU-a i pozornik Darko Vladić iz HRM-a u pištoljskim disciplinama, te nadnarednik Goran Hadeljan u puškarskim disciplinama. Od 12 pojedinačnih i ekipnih disciplina koliko ih je sudjelovalo na natjecanju, postavljeni su novi vojni rekordi u čak osam disciplina.

Foto: HV / F. Klen 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .