MY_LOGO

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a u Lisinskom

Foto: MORH / I. Varga; D. Kiralj
Foto: MORH / I. Varga; D. Kiralj

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske održan je u četvrtak, 31. siječnja 2019. u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Orkestrom je ravnao dirigent Miroslav Vukovojac-Dugan, a na koncertu je nastupila i solistica Mia Elezović na klaviru. Izvedena su djela "Morlački ples" Tonćija Ćićerića, "2. koncert za klavir u c-molu" Sergeja Rahmanjinova u obradi C. Janssena.

Povodom 50. rođendana skladatelja Davora Bobića izvedene su "Zagorske slike". Iz suite "Romeo i Julija" izveden je "Montechi i Capuleti" Sergeja Prokofieva u obradi D. Wicka i "Svečana uvertira 1812." Petra Iljiča Čajkovskog u obradi C. Janssena.

Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Zakladi vojne solidarnosti. Zaklada vojne solidarnosti osnovana je sa svrhom promicanja humanitarnog djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog statusa.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .