MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Info o vježbi

Vježba "Združena snaga 15", pokazna je vježba s bojnim gađanjem i jedna je od najvećih vježbi Oružanih snaga Republike Hrvatske ikad provedenih nakon Domovinskog rata.

Provest će se 6. listopada 2015. godine na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj i na vojnom poligonu "Dugi Otok".

U vježbi će sudjelovati gotovo 1300 pripadnika svih ustrojbenih cjelina Oružanih snaga RH.

Ovo je prva vojna vježba Oružanih snaga Republike Hrvatske koja se provodi u četiri dimenzije ratovanja. Osim tradicionalnih kopna, mora i zraka, Oružane snage Republike Hrvatske danas se osposobljavaju i za ratovanje u kibernetičkom (cyber) prostoru, što će ovom vježbom i pokazati.

Cilj vježbe je pokazati sposobnosti OS RH i uspješnost uvođenja novih sustava i opreme u operativnu uporabu, provjeriti interoperabilnost unutar OS RH te prikazati sposobnost provedbe složenih združenih vježbi s bojnim gađanjima.

Ovom vježbom pokazat će se i spremnost i sposobnost provedbe triju misija: obrana teritorijalne cjelovitosti, suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske, obrana saveznika i  doprinos međunarodnoj sigurnosti.

Na vježbi "Združena snaga 15" prikazat će se na koji način ljudski i tehnički potencijal Oružane snage koriste u realnom vremenu.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .