Ministar obrane Republike Kosovo posjetio HVU | Foto: HVU/ M. Sever

Ministar obrane Republike Kosovo posjetio HVU

Glavna tema razgovora vodila se oko sveučilišnih studijskih programa koji se provede na Hrvatskom vojnom učilištu

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-pukovnik Mate Pađen sa suradnicima primio je u četvrtak, 29. travnja 2021. godine u službeni posjet ministra obrane Republike Kosovo Armenda Mehaja s izaslanstvom.

Tom im je prigodom general-pukovnik Pađen zaželio dobrodošlicu na Hrvatsko vojno učilište te su vođeni razgovori o iskustvima na polju civilne i vojne izobrazbe. Glavna tema razgovora vodila se oko sveučilišnih studijskih programa koji se provede na Hrvatskom vojnom učilištu.

Dekan Hrvatskog vojnog učilišta, brigadir Andrija Kozina održao je prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji, suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu kao i transformaciji HVU-a u Sveučilište obrane i sigurnosti.

Ministar Mehaj sastao se i s polaznicima s Kosova koji se školuju na HVU od kojih je jedan polaznik Zapovjedno stožerne škole, jedan Visoke dočasničke izobrazbe, a dva kadeta se školuju na vojno studijskim programima.

Ministar obrane Republike Kosovo posjetio HVU | Foto: HVU/ M. Sever