Završetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnosti | Foto: HVU/ M. Sever

Završetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnosti

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” završen je 5. Međunarodni tečaj za najviše dočasničke dužnosti “International CSEL Course”

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u petak 21. listopada 2022. godine, svečanom podjelom uvjerenja te prigodnim obraćanjem prvog dočasniku Hrvatskog vojnog učilišta, časničkog namjesnika Denisa Nikolaša, završen je 5. Međunarodni tečaj za najviše dočasničke dužnosti “International CSEL Course”.

Tečaj je proveden od 10. do 21. listopada 2022.,a uspješnog ga je završilo dvanaest polaznika koji obnašaju ili su planirani za obnašanje najviših dočasničkih dužnosti. Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga RH, Nacionalne garde Minesote te vojski Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova.

Tečaj je prvenstveno dizajniran kao priprema za rad na najvišim dočasničkim razinama kao i rad u međunarodnom okružju, a polaznici tečaja ocijenili su ga kao odličnu nadogradnju stečenih znanja i kompetencija na redovitim slijedno rastućim izobrazbama.

Hrvatsko vojno učilište ponovno se iskazalo kao domaćin i nositelj ove aktivnosti te ponovno potvrdilo kako OS RH pridaju veliki značaj A-5 Američko-jadranskoj povelji kao važnoj regionalnoj inicijativi za jačanje sigurnosno obrambenih aktivnosti i suradnje.

Završetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnostiZavršetak međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnosti