Ekološka akcija ronitelja HRM

Pripadnici Središta za obuku Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su ovih dana u ekološkoj akciji čišćenja podmorja uvale Nečujam na otoku Šolti te podmorja između Kaštel Lukšića i Kaštel Novog.

Ekološka akcija na otoku Šolti, u kojoj je očišćeno podmorje u uvali Nečujam i u zaštićenom hidroarheološkom nalazištu uvale Piškera, prva je od ovogodišnjih planiranih četiri. Nastavak akcije planiran je polovinom lipnja u unutarnjem dijelu uvale luke Rogač, krajem kolovoza uvala Nečujam te u rujnu, unutrašnji dio uvale Šešula. Ekološke akcije čišćenja podmorja nastavak su uspješne višegodišnje suradnje Hrvatske ratne mornarice i Općine Šolta tijekom kojih je očišćen veliki dio otoka.

Na čišćenju podmorja između Kaštel Lukšića i Kaštel Novog, pripadnici HRM-a sudjelovali su u sklopu akcije “Za naša lipa Kaštila”.

Ronitelji Hrvatske ratne mornarice već tradicionalno sudjeluju u sklopu mnogobrojnih akcija u čišćenju podmorja, zaštiti biljnih i životinjskih vrsta Jadrana, kojima potiču ekološku svijest kako mještana tako i gostiju.

[nggallery id=864]