Duh Josepha Beuysa i “tvornice” Andya Warhola u galeriji MORH-a “Zvonimir”

U galeriji MORH-a “Zvonimir” u Zagrebu, Bauerova 33, danas, 12. ožujka 2013. godine s početkom u 19 sati održat će se happening – performance akademskog  slikara Branimira Čilića pod nazivom “IN HOC SIGNO VINCES”.

Uz glazbu, video projekcije i nastupe dramskih umjetnika, Tomislava Martića, Anje Šovagović-Despot i drugih, autor će izložiti svoje slike i skulpture koje su svojevrsno podsjećanje na njegovo umjetničko djelovanje proteklih desetljeća.

Akademski slikar Branimir Čilić rodio se u Zagrebu,12.ožujka 1949. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Raula Goldonija. Od 1981. do 1988. godine samostalno izlaže u Zagrebu, Dubrovniku, Kleku, Slanom, Herceg-Novom, Sarajevu, Cavtatu, Čitluku, Mostaru i dr.

Voditelj je umjetničke udruge „Art 88“ koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i BiH, unutar koje je pokrenuo realizaciju multimedijskog prezentiranja art projekta „Hrvatska na križu, križ u Hrvatskoj“, koji je započeo u Sv. Križu Začretje, a završit će 18. studenog  2013. u Vukovaru.

Osim tridesetak samostalnih izložbi u galerijama i drugim prostorima započinje s drugačijim oblicima umjetničkog prezentiranja: inscenacijama (Zagreb, Bensberg, Ansberg, Bleiburg ), multimedijskim komuniciranjem (Dortmund) i hepeninzima (Sv. Križ Začretje).