Foto: MORH

29. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade Pauci

Ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nazočit će obljetnici 4. gardijske brigade Pauci u Splitu

29. obljetnica 4. gardijske brigade Pauci i 3. mehanizirane bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske obilježit će se u utorak, 28. travnja 2020. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Splitu.

Svečanom obilježavanju nazočit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Polaganje vijenca održat će se s početkom u 11 sati na spomen ploči Vila Dalmacija te u 11.30 sati na spomeniku 4. gardijske brigade u Splitu.

U Splitu ispred Spomen kapelice „Sveti Križ“ Dračevac, s početkom u 12.00 sati, predviđeno je polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća te izjave za medije.

Pozivamo predstavnike medije za izjave da dođu u utorak, 28. travnja 2020. godine u Split ispred Spomen kapelice “Sveti Križ” Dračevac, najkasnije do 11.30 sati te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr, najkasnije do ponedjeljka, 27. travnja do 16 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Program:

11.00 sati – polaganje vijenca na spomen ploči Vila Dalmacija (Šetalište Ivana Meštrovića 41, Split)

11.30 sati – polaganje vijenca na spomeniku 4. gardijske brigade (Ulica kralja Zvonimira 18, Split)

12.00 sati – polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred Spomen kapelice „Sveti Križ“ Dračevac u Splitu

 – nakon polaganja vijenca kod Spomen kapelice Sveti Križ na Dračevcu predviđene su izjave za medije