30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne | Foto: HV/ G. Mažar

30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne

Izaslanik ministra obrane RH Marija Banožića, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale u Ministarstvu obrane Ivan Jušić, sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja požeške vojarne i Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije koji je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije održan u petak, 17. rujna 2021. godine.

Obilježavanje je počelo misom u kapeli sv. Ivana Krstitelja u požeškoj vojarni koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić. Na Trgu 123. brigade u Požegi kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je mimohod pobjednika, branitelja i građana od spomen obilježja hrvatskim braniteljima krenuo prema Vojarni 123. brigade Hrvatske vojske.

Izaslanik ministra obrane RH Marija Banožića, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić čestitao je svim hrvatskim braniteljima Požeško-slavonske županije njihov dan i prisjetio se svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Zahvalivši im na doprinosu na svemu što su učinili tijekom Domovinskog rata, Jušić je istaknuo iznimnu važnost oslobađanja požeške vojarne početkom rata za samu Požegu, čitav požeški kraj i cijelu Hrvatsku. Naglasio je kako je danas ta ista vojarna mjesto na kojem se školuju i obučavaju mladi pripadnici Hrvatske vojske, nasljednici hrvatskih branitelja.

Zapovjednik vojarne 123. brigade HV pukovnik Miroslav Zelenika čestitao je 30. obljetnicu oslobođenja vojarne i Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije istaknuvši: “Nakon trideset godina s ponosom se sjećamo tih dana, neka Vam ti trenutci budu trajno nadahnuće i primjer kako se voli, čuva i brani domovina Hrvatska”.

30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne