Zrakoplovi PP NOS-a na požarištu na otoku Pagu

Protupožarni zrakoplovi Air Tractor AT-802A i Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH (PP NOS OSRH) dana 28. kolovoza 2012. godine angažirani su na zadaći gašenja požara na požarištu u području Košljuna na otoku Pagu, u Zadarskoj županiji.

Požar je lokaliziran, a zahvatio je 40-50 hektara smrike.
Protupožarni zrakoplovi PP NOS-a OSRH angažirani su na zahtjev Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Air Tractor AT-802A na požarište je stigao s požarišta pored Otišića u 14,05 sati, a nakon dvadeset minuta djelovanja vratio se na aerodrom u Zemuniku Donjem zbog potrebe za punjenjem spremnika goriva.
Zbog održavanja kontinuiteta gašenja požara na požarište na otoku Pagu u 14,25 sati stiže Canadair CL-415 s požarišta u području Brela. Nakon uspješnog djelovanja po požaru zrakoplov se vraća na zadarski aerodrom na koji slijeće u 15,25 sati.
Dva protupožarna zrakoplova PP NOS-a OSRH na požarištu na otoku Pagu zajedno su ostvarili sat i 10 minuta leta, te na požar ispustili 22 vodene bombe, odnosno 120 tona vode.