Akcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske | Foto: HRM

Akcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske

U akciji je sudjelovalo 46 ronitelja, pripadnika HRM-a, Udruge veterana HRM-a, Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade, Ronilačkog kluba Špinut i REK Hvidre

U prigodi obilježavanja 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske u suradnji s Gradom Splitom, roniteljskim i braniteljskim udrugama proizišlih iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatske ratne mornarice organizirali su u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine ekološku akciju čišćenja podmorja.

U akciji je sudjelovalo četrdeset i šest ronitelja, pripadnika HRM-a, Udruge veterana HRM-a, Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade, Ronilačkog kluba Špinut i REK Hvidra.

Akcija je provedena u akvatoriju Splita s težištem na lokacijama uz park šumu Marjan, oko poluotoka Sustipan, na plažama Kaštelet i Kašjuni te od zapadnog rta Marjana do lučice Špinut.

S morskog dna, ronitelji su izvadili više od tri kubična metra raznog otpada, od čega ponajviše PVC i staklene ambalaže, boca i slično.

Akcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojskeAkcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojskeAkcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojskeAkcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojskeAkcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojskeAkcija čišćenja podmorja u povodu 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske