Akcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-a | Foto: HRM/ D. Mišić

Akcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-a

Uoči obilježavanja Dan Hrvatske ratne mornarice provedena je akcija darivanja krvi te športska natjecanja pripadnika Hrvatske ratne mornarice

Program ovogodišnjeg obilježavanja Dan Hrvatske ratne mornarice započeo je početkom rujna akcijom darivanja krvi koja se provodila u ambulanti vojarne “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu i nastavljen je već tradicionalnim športskim natjecanjima pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

Ove godine pripadnici HRM-a natjecali su se u veslanju kuterima, košarci (streetball) i malom nogometu, a dodjela priznanja i pehara za postignute uspjehe održana je u utorak 13. rujna 2022., na športskim terenima vojarne.

Posebno uspješni bili su pripadnici Pomorske baze Split koji su osvojili dva pobjednička pehara. U finalnoj utrci kutera veslačka posada ove postrojbe osvojila je naslov prvaka preuzevši prednost posadi Flote HRM-a. Drugi pobjednički pehar, kojim su ujedno obranili i prošlogodišnji naslov prvaka, osvojili su u košarci u finalnoj utakmici, također protiv ekipe Flote HRM-a. U malom nogometu pak, najuspješnija je bila ekipa Bojne obalnog motrenja i navođenja, koja se za pobjednički pehar izborila u finalnoj utakmici protiv splitske ekipe Obalne straže RH.

Priznanja i pehare pobjednicima uručio je izaslanik zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ive Raffanellija, načelnik Operativnog odjela Zapovjedništva HRM-a kapetan bojnog broda Željko Kusić.

Akcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-aAkcija darivanja krvi i športska natjecanja u povodu Dana HRM-a