Američka generalica u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Američka generalica Sandra L. Best u posjeti RH | Foto: HRZ / M. Karačić

Američka generalica u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Načelnica stožera Zračnih snaga Nacionalne garde Minnesote u sklopu posjeta Hrvatskoj nazočit će programu obilježavanja obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu

Načelnica stožera Zračnih snaga Nacionalne garde Minnesote brigadna generalica Sandra L. Best, nalazi se u višednevnom posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojeg će sudjelovati u programu obilježavanja 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

U sklopu posjeta, američka generalica Sandra Best u subotu 3. kolovoza 2019. posjetila je postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, gdje su je primili načelnik stožera HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša i zapovjednik Pilotske škole Središta za obuku HRZ „Rudolf Perešin“ pukovnik Željko Harapin.

Američka generalica u službenom posjetu Republici Hrvatskoj
Američka generalica Sandra L. Best u posjeti RH | Foto: HRZ / M. Karačić

Tijekom posjeta Zemuniku, generalici Best predstavljene su misije, zadaće i opremljenost HRZ-a, a obišla je i prostorija akrobatske grupe „Krila Oluje“ te eskadrile u sastavu baze u Zemuniku.

General Križanec kazao je kako iznimno dobra i sadržajna suradnja Hrvatske vojske s Nacionalnom gardom Minnesote traje više od 20 godina. „Raduje nas što smo ugostili generalicu Best s kojom smo razgovarali o nastavku i jačanju daljnje suradnje kroz vježbe i obuku te zajedničke aktivnosti iz područja obrane. Nacionalna garda Minnesote naš je snažan i odan partner, cijenimo i zahvalni smo za svu pruženu potporu u razvoju novih sposobnosti Hrvatske vojske. Nastavljamo graditi naše partnerske i prijateljske odnose“, poručio je general Križanec.

Tijekom boravka generalice Best u Hrvatskoj, planiran je posjet i Hrvatskoj ratnoj mornarici.

[ngg src=”galleries” ids=”3580″ display=”basic_thumbnail”]