Foto: MORH/ J. Kopi

Avioni HRZ-a i danas gase požar u Segetu Gornjem

Na gašenju požara kod Segeta Gornjeg angažirani su i danas avioni i helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH

Tijekom dana, u utorak 3. kolovoza 2021. godine na požarištu Seget Gornji u Splitsko-dalmatinska županiji dodatno su angažirani jedan Airtractor AT-802, jedan Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi8 MTV, nakon što su u ranim jutarnjim satima angažirana dva Canadaira 415 i dva Airtractora 802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Također, jedan Airtractor AT-802 angažiran je na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Knin – Zadar.

Podsjetimo, od početka protupožarne sezone, na gašenju požara kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak 2. kolovoza 2021. angažiran je najveći dio Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH. Angažirana su bila četiri Airtractora AT-802, četiri Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, te 26 pripadnika Hrvatske kopnene vojske iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama.