Bilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snaga | Foto: MORH/ T. Brandt

Bilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snaga

U sklopu programa memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snaga “Lightning of the Heavens” na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu je u utorak, 20. srpnja 2021. održan bilateralni sastanak izaslanstava oružanih snaga Države Izrael i Republike Hrvatske na kojem se razgovaralo o nastavku bilateralne suradnje dviju zemalja.

Izraelsko izaslanstvo predvodio je zapovjednik vojnih učilišta i specijalnih snaga Izraelskih obrambenih snaga te zapovjednik ekspedicije general-bojnik Itai Veruv, a hrvatsko izaslanstvo direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH general bojnik Ivica Olujić.

Na sastanku je izraelska strana imala priliku vidjeti prezentaciju o Zapovjedništvu specijalnih snaga, a jedna od tema bilateralnog susreta bila je i uspostavljanje suradnje na području vojnog obrazovanja.

Posebno je bilo riječi o uspostavi suradnje Centra za obrambene i strateške studije “Janko Bobetko” s Centrom za strateške studije “Begin-Sadat” (Begin-Sadat Center for Strategic Studies) i Institutom za nacionalne sigurnosne studije (Institute for National Security Studies).

Bilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snagaBilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snagaBilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snagaBilateralni sastanak u sklopu memorijalne ekspedicije Izraelskih obrambenih snaga