Bojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici Poljskoj | Foto: 12. HRVCON/ J. Bobinac

Bojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici Poljskoj

Pripadnici HRVCON-a pokazali su visoku spremnost i uvježbanost u rukovanju osobnim naoružanjem te bojnim gađanjima

Pripadnici 12. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) proveli su pripremno gađanje pod rednim brojem 3. iz samokresa HS 9 i jurišne puške VHS te pripremno gađanje pod rednim brojem 4. iz RPG-22. Gađanje je provedeno 15. studenoga 2023. godine na vojnom poligonu Bemowo Piskie u području aktivnosti u Republici Poljskoj.

Nakon što su prošli tjedan uspješno izvršili planirana gađanja sa samohodnim PzH2000, pripadnici našeg kontingenta jednako su visoku spremnost i uvježbanost pokazali u rukovanju osobnim naoružanjem te bojnim gađanjima.

Ova gađanja imala su nacionalni karakter, što znači da su gađali samo pripadnici 12. HRVCON-a, ali su također ugostili i pet pripadnika i pripadnica američkih OS koji su iskazali interes te se na kraju oduševili naoružanjem proizvedenim u RH.

Svi sudionici uspješno su završili gađanje, a u multinacionalnom okružju još jednom je prikazana odlična uvježbanost i visoka motiviranost svakog hrvatskog vojnika, dočasnika i časnika.

Bojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici PoljskojBojno gađanje pripadnika 12. HRVCON-a u Republici Poljskoj