Britanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-u | Foto: MORH/ J. Kopi

Britanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-u

Ministar obrane Mario Banožić primio je u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj.E. Simona Thomasa

Ministar obrane Mario Banožić primio je u utorak 19. listopada 2021. u Ministarstvu obrane u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj.E. Simona Thomasa.

Na sastanku je potvrđena izvrsna suradnja i odnosi u području obrane dviju zemalja. Hrvatska smatra Ujedinjenu Kraljevinu jednom od strateških partnera u području obrane s razvijenom suradnjom u sve tri grane oružanih snaga, pri čemu se ističu vježba Sava Star, suradnja satnije mornaričko desantnog pješaštva, susreti akro skupina ratnih zrakoplovstava te suradnja na području obuke i izobrazbe.

Ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom koji je održan nakon kratkog susreta na izložbi ASDA u Splitu te zahvalio na britanskoj podršci u razvoju sposobnosti HV-a osobito na području mornaričkog pješaštva.

“Naše zemlje imaju dobre odnose i aktivno surađuju ​​u mnogim područjima. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Ujedinjena Kraljevina jedna od naših najvažnijih obrambenih partnera u Europi. Vjerujem da će se suradnja i dalje razvijati, kako bilateralno tako i u okviru NATO-a”, rekao je ministar.

Veleposlanik Thomas istaknuo je: “Suradnja između dviju zemalja uspješna je na svim je područjima, a posebno na području obrane i sigurnosti. Uvjeren sam kako će se ona nastaviti i u budućnosti”. Također je izrazio zadovoljstvo posjetom ASDA-i zajedno s predstavnicima britanskih tvrtki.

Na kraju, ministar Banožić i veleposlanik Thomas razmijenili su stavove o sigurnosno političkoj situaciji u Jugoistočnoj Europi.

Britanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-uBritanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-uBritanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-uBritanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-uBritanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-uBritanski veleposlanik u nastupnom posjetu MORH-u