Foto: OSRH/ GOMBR/ D. Ćuk

CAX “ODLUČNI ODGOVOR 18”

Gardijska oklopno-mehanizirana brigada od 22. do 25. svibnja 2018., kroz neprekinutu dinamiku u trajanju od 48 sati, provodi računalno potpomognutu vježbu CAX “ODLUČNI ODGOVOR 18”

Gardijska oklopno-mehanizirana brigada od 22. do 25. svibnja 2018., kroz neprekinutu dinamiku u trajanju od 48 sati, provodi računalno potpomognutu vježbu CAX “ODLUČNI ODGOVOR 18”.

Vježba se provodi u Vinkovcima u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi i Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu te u Simulacijskom središtu Zapovjedništva za obuku i doktrinu u Zagrebu.

Kroz provedbu ove računalno potpomognute vježbe podići će se razina uvježbanosti i osposobljenosti stožera brigade i podređenih zapovjedništava za funkcije zapovijedanja, izvješćivanja kao i prijenosa funkcija C2 između zapovjednih instalacija brigade tijekom izmještanja istih. Uz podizanje kvalitete provedbe navedenih funkcija, vježba je usmjerena i na nastavak implementacije novih sustava komuniciranja temeljenih na mogućnostima razmjestivog komunikacijskog paketa.

“Ovom vježbom planirano je ostvariti nekoliko obučnih ciljeva od kojih su najvažniji: uspostava zapovjednih instalacija, provedba aktivnosti planiranja borbenih aktivnosti te zapovijedanja i nadzora tijekom borbenih djelovanja”, istaknuo je zapovjednik brigade brigadni general Denis Tretinjak, koji u ovoj vježbi ima ulogu časnika za raspoređivanje vježbe.

CAX 'ODLUČNI ODGOVOR 18'CAX 'ODLUČNI ODGOVOR 18'CAX 'ODLUČNI ODGOVOR 18'CAX 'ODLUČNI ODGOVOR 18'CAX 'ODLUČNI ODGOVOR 18'