Foto: MORH / T. Brandt

Čestitka ministra Banožića novim pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Ministar Banožić uputio čestitku novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na uručenom letačkom znaku

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine čestitku novoj pilotkinji i pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

„Čestitam novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na uručenom letačkom znaku.

Pretvorili ste svoje mladenačke snove u stvarnost. Pokazali ste upornost, motiviranost i fokusiranost u svladavanju zahtjevnih znanja i vještina pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon dugogodišnjih neulaganja i upitne budućnosti borbene komponente HRZ-a, nabavljamo nove višenamjenske borbene avione Rafale. Jedan je to od koraka zamjene stare istočne tehnike onom novijom, modernijom, zapadnom.

Vaše kolege već lete helikopterima Kiowa Warrior i Black Hawk. Uz višenamjenske borbene avione Rafale to je smjer u kojem ova Vlada razvija i dalje će razvijati HRZ.

I vas mlade pilotkinje i pilote čekaju novi moderni helikopteri i avioni Rafale.

Vjerujem kako će i u budućim vremenima, u letenju na suvremenim zapadnim avionima i helikopterima, samo nebo biti granica vaših sposobnosti!

Hvala vam na trudu koji ste uložili da bi došli do ovoga trenutka, hvala vašim nastavnicima, instruktorima i svima koji su vas podržavali.

Vi ste jamstvo budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!

Budite uvijek Domovini vjerni!“