Čestitka ministra Banožića povodom 14. obljetnice članstva u NATO-u | Foto: MORH/ J. Kopi

Čestitka ministra Banožića povodom 14. obljetnice članstva u NATO-u

Nastavljamo intenzivno ulaganje u obranu, Hrvatska vojska pokazuje kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu 1. travnja 2023. godine čestitku povodom 14. obljetnice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu:

“Hrvatska vojska u posljednjih 14 godina dokazala je kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, a naše vojnikinje i vojnici u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima, dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje i s onim najzahtjevnijim zadaćama.

Ulazak Republike Hrvatske u NATO bio je ostvarenje jednog od najvažnijeg vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od svoga osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji.

Suočeni s brojnim izazovima, podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje i koliko bismo se za vrijeme Domovinskog rata lakše suočili s izazovima poput ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti, a koji su nam ostavili velike ratne štete i velik broj stradalih i nestalih.

Zbog svega navedenog, nastavljamo intenzivno ulaganje u obranu kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama.

Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima.”