Čestitka ministra Krstičevića povodom 13. obljetnice ustrojavanja GOMBR-e

Hrabrost, jakost i odlučnost hrvatskog vojnika mjesto je gdje leži snaga našeg naroda, hvala na svemu što činite za domovinu, poručuje Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je čestitku povodom 13. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

“Poštovani pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade,

od srca vam čestitam 13. obljetnicu ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

U ovoj prigodi, upućujem vam iskrenu čestitku na predanom radu, motivaciji, stručnosti i domoljublju koje unosite u ovu brigadu te tako čuvate sjećanje na legendarne brigade pobjedničke Hrvatske vojske: Kune, Pume i Sokolove.

Hrabrost, jakost i odlučnost hrvatskog vojnika mjesto je gdje leži snaga našeg naroda. To ste dokazali i pokazali i u ovim teškim trenucima ne samo za našu državu, već i za cijeli svijet.

Pred nama se trenutno nalaze dvije krize: jedna uzrokovana korovirusom, a druga snažnim potresom koji je pogodio grad Zagreb. No, ne smijemo dopustiti da ove krize upravljaju nama, već stvar moramo uzeti u svoje ruke, razmišljati korak unaprijed.

Vlada Republike Hrvatske ulaže sve svoje napore kako bi upravljala spomenutim krizama, što nije nimalo jednostavno.

Hrvatska vojska je kao dio sustava domovinske sigurnosti pokazala solidarnost i pomogla svaki put kada je bilo najteže, a to ćemo činiti i dalje! Združujemo resurse države, sposobnosti i sve što je potrebno da se nosimo s krizom.

Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton!

Hrvatska vojska ima ogromne sposobnosti i resurse i to moramo dati našoj zajednici i pritom sam siguran da hrvatski narod ima puno povjerenje i u zdravstveni sustav i u Hrvatsku vojsku te da ćemo zajedno učiniti sve da se nosimo s ovom situacijom.

Svoje sposobnosti i profesionalizam iznova dokazujete u misijama i operacijama potpore miru, ali i u pomoći našim građanima, u borbi s požarima i poplavama, gdje ste pružili svu potrebnu pomoć ljudima u nevolji.

Dragi pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade,

Hvala vam što ustrajno i beskompromisno čuvate sjećanje na tu nepobjedivu snagu u oslobađanju i izgradnji Republike Hrvatske. Upravo zato ste vi ona snažna i nezamjenjiva karika hrvatske obrane i sigurnosti. Vi ste jedna od udarnih snaga Hrvatske kopnene vojske.

Zajedništvom i predanim radom gradimo budućnost sigurne i prosperitetne Republike Hrvatske na ponos hrvatskih građana.

Čestitam vam još jednom 13. obljetnicu ustrojavanja!”